Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко, Найєм та Заліщук увійшли до «Демократичного альянсу»


Лещенко, Найєм та Заліщук увійшли до «Демократичного альянсу» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Лещенко, Найєм та Заліщук увійшли до «Демократичного альянсу» (відео)

Депутати Верховної Ради з фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лешенко, Мустафа Найєм та Світлана Заліщук стали членами партії «Демократичний альянс». Це сталося 9 липня на з’їзді політичної сили, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Партія ухвалила оновлений статут та обрала співголів, якими стали дотеперішній одноосібний голова Василь Гацько та Світлана Заліщук. Ці посади політики обійматимуть до нового з’їзду партії, запланованого на осінь 2016 року.

Також членом «ДемАльянсу» стала позафракційний депутат Вікторія Пташник, яку обрали до Верховної Ради за списками партії «Самопоміч».

«Нині ми працюємо над тим, щоб виробити механізм створення нових партійних організацій. Є багато людей, які хочуть фінансувати партію – відкриті, закриті пропозиції, але всі надходження в партійну касу, будуть відображені на нашому сайті», – сказав ухвалила статут Мустафа Найєм.

Він додав, що не збирається складати повноваження депутата, але написав заяву на складення повноважень заступника голови фракції БПП.

Також нові члени «Демократичного альянсу» коментували питання можливих дострокових парламентських виборів.

«Цей парламент не відповідає інтересам суспільства, і головне, принцип його обрання був повністю корупційний. Не можна обманювати самих себе: цей парламент приречений. Що ж до створення партії – так, можливість дострокових виборів впливає на цей процес, але консолідація лідерів відбувалася б незалежно від того, будуть вибори чи ні», – вказав Сергій Лещенко.

Загалом на з’їзді «Демократичного альянсу» зібралося 179 делегатів із регіональних представництв партії.

XS
SM
MD
LG